Har du besluttet dig for, at du gerne vil tale med en psykolog? Så er det sikkert nu, at du skal i gang med at finde en god psykolog. Det kan godt virke som en uoverskuelig opgave, men det er faktisk ikke så kompliceret. Det vigtigste er nemlig, at du finder en psykolog, som passer godt til dig og som du kan føle dig tryg ved.

For mange kan det godt være en uvant situation at skulle sidde og åbne sig og dele ud af sine tanker og følelser foran en vildt fremmed person, og det er selvfølgelig helt naturligt. Vi oplever også, at mange er bekymrede for, om de overhovedet vil passe sammen med psykologen. Det er selvfølgelig svært at vide, hvem der lige netop er den rigtige for dig, men her er nogle af de overvejelser, som du kan gøre dig, når du skal finde en psykolog. Dermed øger du nemlig chancerne for, at du finder den rigtige i første “hug”.

Først og fremmest kan det være en god idé at overveje, om psykologen skal have praksis i nærheden af, hvor du arbejder, hvor du bor, hvor du henter børn, tæt på sommerhuset eller noget helt andet.

Dernæst kan det være en god idé at overveje psykologens køn. Vil du foretrække at tale med en mand eller kvinde? Derudover kan også være relevant at overveje psykologens alder. Tænk over om du gerne vil tale med en ældre psykolog, som har mere livserfaring eller om du ønsker at tale med en yngre psykolog?

Når du så er nået så langt, kan du kigge på psykologens beskrivelse, psykologens erfaringer, arbejdsområder og billedet af psykologen og prøv så derudfra at danne dig en fornemmelse og et indtryk af psykologen. Hvad siger din “mave-fornemmelse? Er det en person, som du vil kunne føle dig tryg ved og have lyst at dele dine problemer og bekymringer med?

Det kan også være en mulighed at prøve og spørge venner, familiemedlemmer eller kollegaer, om de har gode erfaringer med en bestemt psykolog og derfor kan give dig en god anbefaling.

Det kan være svært at vide, hvem der lige præcis er den rigtige psykolog for dig, men det allervigtigst er, at du finder en psykolog, som du har det godt med og som du føler dig tryg ved. Husk på, at det godt kan være, at du ikke lige finder den rigtige psykolog i første omgang, men at det er helt okay at forsøge sig med en anden. Vi anbefaler, at du går ind til et psykologforløb med et åbent sind, da det øger chancerne for et succesfuldt forløb.

Det fra vores råd til, hvordan du finder den rigtige psykolog for dig. Har du spørgsmål hertil, eller ønsker du at høre mere om vores psykologer, så ring til os på tlf. 33 32 88 14, eller skriv en mail til psykologerne@pvkn.dk.

33 32 88 14