Vi går juleferien i møde og det betyder for rigtig mange danskere – masser af stress og hektiske arbejdsdage. Mange af os bliver nemlig stressede op til diverse ferietider. Det skyldes bl.a. at vi gerne vil til bunds i alle vores arbejdsopgaver og få tømt skrivebordet, så vi kan få på ferie med god samvittighed. Men at nå dertil kan være en stressfyldt opgave. Vi er nemlig slemme til at knokle ekstra hårdt på i ugerne på til vores ferie. Det indebærer for det meste, at vi i ugerne op til vores ferie arbejder i ekstra højt tempo, presser os selv for at blive færdige, skipper pauserne og tager ekstra lange arbejdsdage i brug. Når vi så har knoklet i flere uger op til vores ferie, har vi ofte fået produceret så mange stresshormoner, at det tager ekstra lang tid for os at komme ned i tempo og inden vi har set os om, så er ferien slut.

Har du fået nok af stressfyldte feriedage og vil du i stedet nyde hver eneste feriedag, som om det var den sidste? Ja tak! Med lidt omhyggelig planlægning kan du forberede din ferie, sådan du kan starte den helt uden stress.

Råd til hvordan du forbereder din ferie:

  • Allerede 3-6 uger inden din ferie begynder du at sætte dig ind i hvilke opgaver, der skal løses inden du går på ferie.
  • Strukturer disse opgaver og prioriter dem efter vigtighed.
  • Planlæg derefter hvilke opgaver du skal løse hvornår og hvor meget tid de kræver. Det giver dig et billede af, hvor meget du skal nå inden, at du går på ferie.
  • Vær realistisk i din planlæg og lad de opgaver vente, som ikke SKAL løses inden, at du går på ferie.
  • Start derefter fra en ende af med at løse dine opgaver og arbejd dig langsomt ned i gear hen over de næste par uger.

Ved hjælp af planlægning kan du skabe et overblik over dine arbejdsopgaver og dermed hjælpe dig selv med at strukturere din tid, sådan at du slipper for at knokle som en besat op til din ferie. Hvis du vil være helt sikker på, at du kommer ned i gear inden din ferie, så kan det være en god idé at tage lidt flere pauser i løbe af dagen, sætte tempoet længere ned og generelt forberede dig mentalt på din ferie.

Husk at det er uhyre vigtigt for din krop og dit sind, at du tillader dig selv at holde ferie. Træk stikket ud til telefonen, computeren og arbejdsmailen, mens du holder ferie og giv dig selv plads til at nyde livet!

Psykologerne ved Kongens Nytorv ønsker dig en god juleferie!

33 32 88 14