Behandling af traumer og PTSD i København

Psykologerne ved Kongens Nytorv har mange års erfaring med traumer og PTSD. Du kan bestille tid hos en psykolog ved at ringe på tlf. 33 32 88 14, skrive en mail til psykologerne@pvkn.dk eller bestille tid direkte via vores online booking (kun for klienter uden henvisning). Du kan læse mere om traumebehandling her.

Hvad er psykiske traumer og PTSD?

Psykiske traumer opstår i forbindelse med en voldsom og traumatisk oplevelse eller hændelse. En sådan voldsom og traumatisk oplevelse kan udløse psykiske reaktioner som f.eks. chok, vrede, humørsvingninger, forvirring, angst, tilbagetrækning fra andre osv. De fleste oplever også fysiske symptomer i form af søvnløshed, træthed, muskelspændinger, koncentrationsbesvær og mareridt. Traumer kan opstå i forbindelse med en lang række situationer, som kan virke traumatiserende. Det gælder f.eks.:
  • Livsfare og trusler på livet
  • Overfald, vold og voldtægt
  • Krigsoplevelser, terror og naturkatastrofer
  • Trafikulykker, brand og arbejdsulykker
  • Sygdom og operationer
  • Svigt, specielt i barndommen

Hvad kan en psykolog hjælpe med i forhold til traumer?

Det kan tage tid at komme over en traumatisk oplevelse, men med den rigtige støtte, behandling og strategi kan processen fremskyndes. Uanset om den traumatiske hændelse skete i går eller for flere år siden, kan den bearbejdes. Det kræver blot at du række hånden ud og tager imod hjælp. I den forbindelse er det vigtigt at huske, at der er større chancer for at både de fysiske og psykiske bivirkninger kan begrænses, jo hurtigere behandlingen sættes i gang.