Behandling af kroniske smerter i København

Psykologerne ved Kongens Nytorv har mange års erfaring med behandling af langvarige, kroniske smerter. Hvis du har spørgsmål, eller ønsker at bestille tid hos en psykolog, så er du velkommen til at ringe til os på tlf. 33 32 88 14skrive en mail til psykologerne@pvkn.dk eller bestille tid direkte online (kun for klienter uden henvisning). 

Hvad er kroniske smerter?

En stor del af den danske befolkning lider af langvarige smerter, også kaldet kroniske smerter. Langvarige smerter behøver ikke have varet i flere år, men hvis lægerne ikke kan finde årsagen eller kurere dem, så betegnes de som kroniske smerter.

Hvorfor udvikler man kroniske smerter?

Ingen ved præcis hvorfor, at man kan udvikle kroniske smerter. Det er dog en lidelse, som mange danskere oplever og kæmper ved. Ofte ved man heller ikke, hvorfor at smerterne udvikler sig som de gør, eller hvordan man skal behandle dem. Det kan være utrolig svært for den, som oplever det, at forstå og navigere i. Fælles for alle typer smerter er dog, at de defineres som kroniske, når de har varet i mere end 3 måneder. 

Hvordan kan kroniske smerter komme til udtryk?

Kroniske smerter kan komme til udtryk på mange måder. Det kan være udmattende, belastede og anstrengende at leve med langvarige smerter – både for den enkelte, men også for personens pårørende. Ofte oplever den smerteramte den manglede forståelse for sin situation, da det ikke altid er muligt at finde ud af, hvorfor det præcist gør ondt. Vi oplever at folk, der lider af langvarige smerter ofte også er meget udsatte for psykiske problemer som f.eks. depression og angst, hvilket kan påvirke den smerteramtes sociale liv – og generelle livskvalitet.

Hvad kan kroniske smerter betyde for ens hverdag og livskvalitet? 

 Alle former for smerter kan have en negativ indvirkning på ens hverdag og livskvalitet generelt, fordi de ofte medfører store ændringer og forhindrer en i at leve det liv, man ønsker – både fysisk og psykisk. Forskellige symptomer kan f.eks. være: 

  • Træthed
  • Søvnproblemer
  • Koncentrationsbesvær
  • Relationsproblemer
  • Nedtrykthed 
  • Angst og bekymringer
  • Hukommelsesproblemer
  • Nedsat aktivitet
  • Negative tanker og følelser

Få hjælp til håndtering af kroniske smerter

Du har mulighed for at gå i terapi og behandling hos en af vores psykologer i København, som har erfaring med langvarige smerter. Terapien kan hjælpe dig med at opnå en bedre livskvalitet på trods af smerterne. I løbet af det terapeutiske forløb arbejdes der med de problemstillinger, som den smerteramte oplever i sin hverdag. Det kan bl.a. være koncentrationsbesvær, frygt for social aktivitet, ændrede forhold til venner og familiemedlemmer samt tristhed og depression. I terapien benyttes der ofte forskellige terapiformer. Det kan bl.a. være smertebehandling, afspændingsteknikker, kognitiv adfærdsterapi, mindfulness, hypnose og Acceptance and Commitment Therapy (ACT). 

Vi kan muligvis ikke kurere dine kroniske og langvarige smerter, men måske kan vi hjælpe dig med at finde årsagen og dæmpe dem, så du bedre kan leve med dem. Vi kan lære dig, hvordan du bedst håndterer smerten, så du kan få et bedre liv. Ved hjælp af smertehåndtering lære du, hvordan du finder ind til dine egne ressourcer og på den måde lære, hvordan du kan leve med smerterne, så du stadig kan have et godt liv.

33 32 88 14