Behandling af depression i København

Psykologerne ved Kongens Nytorv har mange års erfaring med depression og angst. Hvis du har spørgsmål til angst eller depression, eller ønsker at bestille tid hos en psykolog, så er du velkommen til at ringe til os på tlf. 33 32 88 14skrive en mail til psykologerne@pvkn.dk eller bestille tid direkte online (kun for klienter uden henvisning).

Hvad er en depression?

Selvom 15 % af befolkningen på et eller andet tidspunkt i livet til få en depression, er det alligevel stor uvidenhed og fordomme om depressioner. Når livet af flere årsager ikke går, som vi ønsker – er det en naturlig ting at være trist og ked af det i perioder.At have en depression er ikke det samme som at være trist og ked af det. Når man er deprimeret, er man i en tilstand, hvor man føler nedsat lyst til at være sammen med andre mennesker, nedsat interesse for andre mennesker, nedsat lyst til de sædvanlige gøremål, nedtrykthed,  nedsat selvtillid, selvbebrejdelser, nedsat energi eller øget træthed. Man kan også opleve problemer med at koncentere sig og ens motorik kan blive langsom. Yderligere kan man opleve søvnforstyrrelser og ændringer i ens appetit og vægt.  Graden af ens depression kan inddeles i let, moderat og svær. Der kan være flere årsager til at man udvikler en depression. Det kan f.eks. være svære belastninger i form af dødsfald i familien, langvarig sygdom, konflikter på arbejdet eller i parforholdet samt stress i forskellige situationer kan udløse en depression.

Biologisk sårbarhed og depression:

En depression er ikke noget medfødt, men en biologisk sårbarhed kan være årsagen til, at man er i større risiko for at udvikle en depression. Har flere i ens familie haft en depression, kunne det tyde på at man har en biologisk sårbarhed. Man kan også have en psykologisk sårbarhed. Det kan skyldes at f.eks. kan have været udsat for svære oplevelser i ens opvækst i form af tidligt tab af en eller flere forældre, svigt eller overgreb.Lider man af en depression, kan det være en god ide, at starte i terapi hos en psykolog. Alt efter som der er tale om en let, moderat eller svær depression – vil du sammen med din psykolog planlægge et forløb, som passer til dine behov og ønsker. Du kan lære mere om vores psykologer her.