Behandling af ofre for seksuelle overgreb og incest i København

Hos Psykologerne ved Kongens Nytorv har vi flere psykologer, som har mange års erfaring i samtaler med børn, unge og voksne, som har været udsat for seksuelle overgreb af enten en fremmed, en bekendt eller et familiemedlem. Har du brug for hjælp eller et rum til at tale med en professionel i? Så ring til os på tlf. 33 32 88 14send en mail til psykologerne@pvkn.dk eller bestil tid direkte via vores online booking (kun for klienter uden henvisning).

Former for seksuelle overgreb

Det findes mange forskellige former for seksuelle overgreb. Fælles for seksuelle overgreb er dog, at det er en seksuel aktivitet, som en person ikke ønsker eller bliver lokket, presset eller truet til at deltage i. Seksuelle overgreb kan begås af voksne mod børn, af voksne mod voksne og børn imellem. Oftest er der ikke jævnbyrdighed mellem de involverede. Eksempel på forskellige typer af seksuelle overgreb er bl.a.:

  • Samleje
  • Anden kønslig omgang
  • Ikke kropslige handlinger (herunder blotteri)

Seksuelle overgreb kan forekomme én enkelt gang, eller det kan finde sted igennem længere tid. 

Hvad kan symptomerne på seksuelle overgreb være? 

 Symptomer på seksuelle overgreb varierer meget og er ofte aldersbestemt. Eksempler på symptomer og efterreaktioner kan f.eks. være: 

Symptomerne afhænger meget af forskellige faktorer så som overgrebenes karakter, intensiteten, relationen til krænkeren, varigheden, graden af tvang og vold osv. 

Det er svært at komme videre efter et eller flere seksuelle overgreb

At have været udsat for seksuelle overgreb eller incest er så grænseoverskridende, at det for langt de fleste mennesker præger resten af deres liv. Det er et meget kompliceret område fyldt med mange følelsesmæssige -, kropslige – og personlige aspekter. Der findes mange forskellige følger af seksuelle overgreb. Det kan f.eks. være angst, PTSD, OCD, problemer med fysisk kontakt til andre, problematisk sexliv, gen-oplevelser, mareridt osv. Fortiden kan desværre ikke ændres, men vi vil gøre alt for, at det ikke får lov til at styre dit liv samt at du opnår en bedre livskvalitet.

Vi oplever, at det kan være meget grænseoverskridende, at skulle fortælle en psykolog som sine oplevelser. Men husk på, at samtalerne er 100 procent fortrolige og vores psykologer vil gøre deres bedste for, at du skal føle dig godt tilpas, sådan du kan åbne op for dine følelser. Derudover er det vigtigt at understrege, at jo hurtigere du begynder i behandling efter den traumatiserende oplevelse, jo hurtigere vil du opleve fremskridt og forbedring. Hvis du går i gang tid uden at få bearbejdet oplevelsen, kan det medføre langsigtede psykologiske komplikationer.

Du kan læse mere om vores psykologer her. Læs mere om betaling og tilskud her.

33 32 88 14