Parterapi

Psykologerne ved Kongens Nytorv har mange års erfaring med parterapi – lige midt i København. Vi hjælper par med at genfinde gnisten, udrede problemerne og generelt flytte forholdet til et nyt og bedre stadige. Ønsker I at bestille en tid hos en psykolog? Så ring til os på tlf. 33 32 88 14 eller skriv en mail til psykologerne@pvkn.dk. Det er også muligt at bestille en tid direkte via vores online booking (kun for klienter uden henvisning). Du kan læse mere om parforhold her.

Hvad er parterapi?

Parterapi former sig som en samtale mellem et par og en psykoterapeut (læs mere om psykoterapi her). Psykoterapeutens opgave er at hjælpe parret til at fungere på en bedre måde med sig selv og hinanden, og udgangspunktet for samtalen er koncentration om de problemer, som parret skaber med hinanden i samlivet.

Målet er at parret forbedrer deres evne til fælles konflikt og problemløsning – det vil bl.a. sige at blive i stand til at arbejde sammen om de svære ting, der er opstået. En forbedret evne til at løse konflikter på en sund måde vil smitte af på familiens børn, der netop har forældre som modeller for, hvordan svære ting i livet skal klares.

Hvorfor gå i parterapi?

Nogle par opsøger også en psykoterapeut, fordi de har besluttet at afslutte forholdet og ønsker hjælp til en værdig skilsmisse både af hensyn til sig selv, fælles børn og økonomien. Andre par søger hjælp, fordi de et i tvivl om at forholdet har tilpas megen kvalitet til, at de kan fortsætte sammen. Psykoterapeuten hjælper parret til at kommunikere direkte og klart til hinanden på en måde, som hjælper til at styrke samarbejdet. Læs mere om psykoterapi under afsnittet “Systemisk terapi”.

Parret vil også få hjælpe til at udtrykke sig om livs områder, der er svære at tale om, ligesom terapeuten vil hjælpe med, at parret stimulerer evnen til at lytte uden at f.eks. afbryde eller nedgøre sin partner. De fleste par kommer ofte med problematikker som f.eks.:

 • Hverdagskonflikter- og problemer
 • Utroskab, jalousi og skilsmisse
 • Dine, mine og vores børn
 • Manglende lyst til sex
 • Manglende tillid til hinanden
 • Manglende nærvær og tid til hinanden
 • Tidspres i forhold til at nå det hele

Parforhold:

I parforhold er én plus én ikke altid to. Der opstår noget nyt, når to personer beslutter at dele livet med hinanden. Ofte er det berigende, men lige så ofte kan det være udfordrende. Når par søger hjælp, er dialogen imellem dem ofte vanskelig eller fastlåst. Vi vil i parterapien søge at skabe rum for, at begge parter lytter og oplever sig lyttet til, således at der åbnes for, at parret kan få øje på nye veje frem.

Temaer i parterapi og parforhold kan være kærlighed, sexliv, bebrejdelser og anerkendelse, individualitet og fællesskab, jalousi. Måske går den ene eller begge i tanker om skilsmisse. Parterapi er muligheden for at arbejde med denne slags udfordringer. Men der kan også være andre fordele ved at være to til en samtale. En partner kan være en vigtig støtte i en svær situation, eller partneren kan selv være blevet påvirket af den andens personlige problemer. Der er typisk afsat 1½ time til en parsamtale, men andet kan aftales ved andre ønsker.

Find en psykolog, der passer til jeres behov og ønsker her.

Parterapi er ikke nødvendigt, hvis du kan leve op til følgende:

 • Parforholdet betragtes ofte som en trygt og kærligt konstellation og disse ingredienser er meget vigtige , men det er mindst lige så vigtigt ikke, at gøre det til et fængsel.
 • Behold jeres respektive venner – ægtefællen kan ikke opfylde alle dine behov.
 • Din partner er din bedste terapeut og den billigeste.
 • Din partner vil udfordre dig og såre dig, og du må forholde dig til dette. Se ikke på svære tider som problemer , men som udfordringer, som vil udvikle jeres fælles liv.
 • Husk, at du kan ikke ændre din partner, du kan kun ændre dig selv – og dette vil ændre din partner, og give jer et bedre forhold.
 • Respekter dig selv og din partner. Du vil aldrig lære dig selv eller din partner at kende 100 %.
 • Det er godt at være forskellige. Det er nødvendigt at være forskellige for at opretholde en vis spænding i forholdet. Så i behøver ikke mene det samme eller tænke ens.
 • Alle forventer at deres partner er: en kærlig og rummelig forælder, en daglig udforder og elsker. For at kunne leve op til det , er det er god ide hver dag at se og fortælle din partner positive og kærlige ting – du får det mange gange tilbage.

Søger du parterapi? Så kontakt os

Du kan bestille en tid hos en psykolog til parterapi ved at ringe på tlf. 33 32 88 14 eller ved at skrive en mail til psykologerne@pvkn.dk. Du kan læse mere om vores psykologer her.

Vend tilbage til forsiden